SH Catering Cooking Academy

Vi välkomnar Dig till en annorlunda dag/kväll Du sent skall glömma.
Kanske Du redan är proffs eller ger vi Dig en bra möjlighet att imponera på Din fru/man/chef eller svärmor!

Vi inleder med välkomstdryck och äter därtill lite fräscha tilltugg.
En uppdelning av lag för dagens/kvällens begivenhet och där Ni indelas i tre lag.
Därefter tar vi av oss kavajen, kavlar upp skjortärmarna, sätter på oss förklädet och beger oss in i köket.

Vi kommer där att presentera dagens/kvällens meny, 3 rätter, som skall tillberedas av Er.
Stunden är nu kommen då Ni själva som domare bedömer varandras kompetens inom området.

Middagen kan börja!

Diplomutdelning för väl utförd kurs.

Varmt välkommen till en kul och smakintressant dag/kväll!

Intresserad?

Ring/maila oss för mer info

SH Catering on The Roof – Avsmakningsmeny

Så här nedan kan en måltidskväll uppe hos oss se ut, 

vi jobbar mycket efter säsong och därför kan råvarorna vara det som bestämmer 

hur menyn kommer att bli. Vi vill helst ”överraska” med menyn då vi vet att det 

uppskattas mer från de gäster vi haft häruppe på taket. Men Ni ser själva på förslagen nivån på menyinnehållet med tillhörande vinpaket.

Meny 1

Amuse-bouche:

Ostron Rockefeller

*

Smörpocherad havskräfta m äpple, gurka, gräslök, Löjroms-Beurre Blanc

*
Halstrad anklever med syltade kantareller


Förrätt
Hummersoppa, sellericreme, färsk smörad Hummer, parmesanost 

Mellanrätt

Pilgrimsmussla, jordärtskocka, friterad purjolök, Caviar Lingotto 

Sorbet 

Yuzusorbet

 Varmrätt 1.

Hälleflundra, Chablissås, sjökorall, tomat, rattepotatis, Gotländsk vintertryffel, 

Varmrätt 2.

Dovhjortsfilé fr Boda Mamima Jakt, viltgräddsky, schalottenlök, morotspuré,

rostad brysselkål, äpplegelé, syltade kantareller, Janssontarte   


Dessert
Höstäpplen & Zabaglione 

Drycker:

Nicolas Feuillatte Brut Réserve Champagne

*

Sancerre Les Baronne Henri Bourgeois 2017

*

Les Ursulines Jean-Claude Boisset Bourgogne 2016

*

Chambolle-Musigny Premier Cru Joseph Drouhin Bourgogne 2008

*

Château Dereszla Tokaji Aszù 5 Puttonyos 2013

MENY 2

Amuse bouche:

     Caviar & Vodka Imperial

*

Chablisgratinerat ostron

*

Halstrad anklever, syltade kantareller 

Meny

Isad Gurkcappuccino, Smögenräkor 

*

Vätter-Sparris, Hollandaise, Löjrom

*

Rostad blomkål & parmesancreme, Lingotto Caviar, Pilgrimsmussla, friterad purjolök

*

Lammracks, grillad Rödräka, sötpotatis & jordärtskockapuré, rosmarinsky, 

ört & vitlökssmör, semibakade tomater, fänkål, rostade champinjoner

*

Yususorbet

*

Rabarber, rabarber, rabarber

*

Friterad Fransk Brie Normandie, hjortronmylta, salted caramel icecream, friterad ruccola 

Viner

Vodka Imperial

 *

Champagne Jeanmarie Brut (2-3)

*

Hubert Beck Réserve du Chevalier Gewurztraminer  2014  (4)

*

Joseph Phelps Chardonnay 2014 Freestone Vineyards Sonoma Kalifornien (/5-6)

*

Les Hauts de Granget Saint-Emilion Grand Cru 2013 (7)

*

Domìni Veneti Recioto della Valpolicella Classico 2015 (8+9)