SH Catering Cooking Academy

Vi välkomnar Dig till en annorlunda dag/kväll Du sent skall glömma.
Kanske Du redan är proffs eller ger vi Dig en bra möjlighet att imponera på Din fru/man/chef eller svärmor!

Vi inleder med en kontinental cocktail och äter därtill lite fräscha tilltugg.
En uppdelning av lag för dagens/kvällens begivenhet och där Ni indelas i tre lag.
Därefter tar vi av oss kavajen, kavlar upp skjortärmarna, sätter på oss förklädet och beger oss in i köket.

Vi kommer där att presentera dagens/kvällens meny, 3 rätter, som skall tillberedas av Er.
Stunden är nu kommen då Ni själva som domare bedömer varandras kompetens inom området.

Middagen kan börja!

Diplomutdelning för väl utförd kurs.

Fotografering under aktiviteten kommer att ske för förevigande av dagens/kvällens arrangemang.

Varmt välkommen till en kul och smakintressant dag/kväll!

Intresserad?

Ring/maila oss för mer info

SH Catering Tapas/Pinchos on the roof

Tapas är ett samlingsnamn för smårätter som härrör från Spanien, men har influenser från hela Medelhavet.

Namnet kommer från verbet tapar, som kan översättas med ”att täcka”, som i att lägga på ett lock. Det sägs att man förr i världen hade problem med flugor och insekter i barerna och helt enkelt täckte över ett stop med vin med ett litet fat som man la lite skinka och andra smårätter på. Andra säger att det var ett sätt att minska supandet, genom att kroggäster såväl som hovfolk vid stora bjudningar på palatsen fick i sig några tuggor mat mellan glasen. Oavsett vilken sägen som stämmer har tapas slagit igenom som begrepp i hela världen. Det står för en varieté av smårätter som är snabba, enkla och goda, i flera fall även nyttiga.

I Baskien kallas tapas för pintxos (pinchos) som ofta refererar till små brödbitar med något gott ovanpå, och en tandpetare som körts genom detta. Tapas är det lilla fatets meny. Om man vill äta en större portion ber man en medio (1/2) eller en hel ración, eller så beställer man helt enkelt flera tapas.

Menyer

* Champagnegratinerade färska ostron…………………………………………………………………………………………………………………………………………………40kr
* Oystershot ”Absolut”……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….85kr
* Färska ostron med:
1. Schalottenlök, chili, sesamolja, olivolja, vinäger…………………………………………………………………………………………………………………………….35kr
2. Tomat, schalottenök, mangobalsamico, basilika…………………………………………………………………………………………………………………………….35kr
3. Ingefära, äpple, koriander, olivolja, vinäger, schalottenlök…………………………………………………………………………………………………………35kr

Grillad gambas med ört- & vitlöksglaze, lime- & ingefäraaioli, grillat surdegsbröd……………………………………………………………………95kr
Grillad salsiccia med spicy ketchup, grillat surdegsbröd………………………………………………………………………………………………………………….65kr
Grillade färska korvar med hemlagad ketchup, dijonsenap, grillat surdegsbröd………………………………………………………………………..65kr
Grillat lamm- och kalvfärsspett med äpple och myntayoghurt, grillat surdegsbröd………………………………………………………………….65kr
SH Bbq-beefburger………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………75kr
*SH Wagyo Burger, gorgonzola, lättrökt sidfläsk av vildsvin………………………………………………………………………………………………………….145kr
*Grillad langostin med hummerbearnaise…………………………………………………………………………………………………………………………………………135kr
Grillad lammfärsbiff med gårdsost från Hejtorps getostfarm, grillat surdegsbröd…………………………………………………………………….65kr
Grillad, lättrökt spädgriskarré med äpple och lökmarmelad, grillat surdegsbröd…………………………………………………………………….85kr
Grillad halloumiost med lättrökt sidfläsk av vildsvin, hallon- och rosmarinbalsamico…………………………………………………………..65kr
Grillad bläckfisk, citrusaioli, grillat surdegsbröd………………………………………………………………………………………………………………………………65kr
Grillat lammracks, vitlökssmör, tomatconcassé, guacamole, grillat surdegsbröd……………………………………………………………………..75kr
Grillat ankbröst, karamelliserad vitkål och smålök, grillat surdegsbröd……………………………………………………………………………………..65kr
Helgrillad fransk spädgris, ca6-7kg, (10-12p), honungsbalsamicosky, tryffelaioli, pommes frites, romansallad…………..1.800kr
Quesadilla, dubbelgrillat majsbröd, fyllt med brännvinsost, flatrökt skinka, basilika och tomattapenad och vitlöksstektaskogschampinjoner…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….65kr
Grillat surdegsbröd med vitlök, buffelmozzarella, tomat, avokado, ruccola, ramslök…………….………………………………………65kr

Pata Negra Jamon Iberico Bellota, rostad bakad paprika, grillat surdegsbröd………………………………………………………………………….130kr
Blini med kalixlöjrom, smetana och rödlök………………………………………………………………………………………………………………………………………….95kr
Kalvbrässnuggets med mangodip…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….85kr
Haggis med klassiska tillbehör ”tatties & neeps”…………………………………………………………………………………………………………………………………65kr
Råbiff med klassiska tillbehör………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….85kr
Halstrad anklever, rabarberchutney, lättrökta rostade hasselnötter, lagrad hallonbalsamico, saltbakade rödbetor,
smörstekt toast
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….75kr
Anklever crème brûlée, vildsvinschips……………………………………………………………………………………………………………………………………………………85kr
Tigerräkor ”Indienne”, hemgjord mango chutney……………………………………………………………………………………………………………………………….65kr
Liten friterad vårrulle med lammfärs och kycklinglever, rosmarinsoya…………………………………………………………………………………………55kr
Friterad dansk Camembert med hjortronmylta och friterad ruccola………………………………………………………………………………………………55kr
*Hummer och mangococktail, sweet & sour…………………………………………………………………………………………………………………………………………..85kr
Lax-sashimi med Matsuhisadressing och rimmad gurka……………………………………………………………………………………………………………………65kr
Liten råraka med sikrom, syrad grädde och rödlök……………………………………………………………………………………………………………………………..85kr
Matjesill, kokt ägg, rödlök, färsk potatis, på stekt rågbröd draperas med brynt smör…………………………………………………………………75kr

* = Reservation för ev. prisjusteringar

Bokning kan endast göras efter överenskommelse. Minst 3 dagar förbeställning. Minimum beställning per tapasrätt, 8st.
Vi ser gärna att Ni är ett sällskap på minst 8-10p.