SH Catering Cooking Academy
Vi välkomnar Dig till en annorlunda dag/kväll Du sent skall glömma.
Kanske Du redan är proffs eller ger vi Dig en bra möjlighet att imponera på Din fru/man/chef eller svärmor!
Vi inleder med välkomstdryck och äter därtill lite fräscha tilltugg.
En uppdelning av lag för dagens/kvällens begivenhet och där Ni indelas i tre lag.
Därefter tar vi av oss kavajen, kavlar upp skjortärmarna, sätter på oss förklädet och beger oss in i köket.
Vi kommer där att presentera dagens/kvällens meny, 3 rätter, som skall tillberedas av Er.
Stunden är nu kommen då Ni själva som domare bedömer varandras kompetens inom området.
Middagen kan börja!
Diplomutdelning för väl utförd kurs.
Varmt välkommen till en kul och smakintressant dag/kväll!
Intresserad?
Ring/maila oss för mer info
SH Catering on The Roof – Avsmakningsmeny
Så här nedan kan en måltidskväll uppe hos oss se ut,
vi jobbar mycket efter säsong och därför kan råvarorna vara det som bestämmer
hur menyn kommer att bli. Vi vill helst ”överraska” med menyn då vi vet att det
uppskattas mer från de gäster vi haft häruppe på taket. Men Ni ser själva på förslagen nivån på menyinnehållet med tillhörande vinpaket.
Meny 1
Amuse-bouche:
Ostron Rockefeller
*
Smörpocherad havskräfta m äpple, gurka, gräslök, Löjroms-Beurre Blanc
*
Halstrad anklever med syltade kantareller
Förrätt
Hummersoppa, sellericreme, färsk smörad Hummer, parmesanost
Mellanrätt
Pilgrimsmussla, jordärtskocka, friterad purjolök, Caviar Lingotto
Sorbet
Yuzusorbet
Varmrätt 1.
Hälleflundra, Chablissås, sjökorall, tomat, rattepotatis, Gotländsk vintertryffel,
Varmrätt 2.
Dovhjortsfilé fr Boda Mamima Jakt, viltgräddsky, schalottenlök, morotspuré,
rostad brysselkål, äpplegelé, syltade kantareller, Janssontarte
Dessert
Höstäpplen & Zabaglione
Drycker:
Nicolas Feuillatte Brut Réserve Champagne
*
Sancerre Les Baronne Henri Bourgeois 2017
*
Les Ursulines Jean-Claude Boisset Bourgogne 2016
*
Chambolle-Musigny Premier Cru Joseph Drouhin Bourgogne 2008
*
Château Dereszla Tokaji Aszù 5 Puttonyos 2013
MENY 2
Amuse bouche:
Caviar & Vodka Imperial
*
Chablisgratinerat ostron
*
Halstrad anklever, syltade kantareller
Meny
Isad Gurkcappuccino, Smögenräkor
*
Vätter-Sparris, Hollandaise, Löjrom
*
Rostad blomkål & parmesancreme, Lingotto Caviar, Pilgrimsmussla, friterad purjolök
*
Lammracks, grillad Rödräka, sötpotatis & jordärtskockapuré, rosmarinsky,
ört & vitlökssmör, semibakade tomater, fänkål, rostade champinjoner
*
Yususorbet
*
Rabarber, rabarber, rabarber
*
Friterad Fransk Brie Normandie, hjortronmylta, salted caramel icecream, friterad ruccola
Viner
Vodka Imperial
*
Champagne Jeanmarie Brut (2-3)
*
Hubert Beck Réserve du Chevalier Gewurztraminer 2014 (4)
*
Joseph Phelps Chardonnay 2014 Freestone Vineyards Sonoma Kalifornien (/5-6)
*
Les Hauts de Granget Saint-Emilion Grand Cru 2013 (7)
*
Domìni Veneti Recioto della Valpolicella Classico 2015 (8+9)